viernes, 9 de noviembre de 2007

LA CIUTAT PUBILLA DE LA SARDANA PODRIA SER EXTRANGERA

A partir de 2010

Cada 23 d’abril, diada de Sant Jordi la Federació Sardanista de Catalunya, que agrupa totes les Colles i Cobles de Catalunya proclama la Ciutat Pubilla de la Sardana, que acull durant tot un any diverses ballades i actes dedicats a la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan. Pel que ha pogut saber Increíble News per intentar donar un nou impuls a la sardana la Federació s’ha plantejat la possibilitat d’incloure colles estrangeres, sempre que aquestes ho sol·licitin i presentin l’aval de dos presidents de colles preexistents.

Segons sembla la Colla Sardanista de Sidney, "Els Catalans" de Tolosa (colla i cobla) o les Cobles La Principal de Jalisco i "La Juvenil de Barranquilla" serien les primeres a ingressar a l’entitat. A més per intentar projectar la sardana més enllà de les nostres fronteres la Federació espera que Sidney o Tolosa puguin ser proclamades ciutat pubilla de la sardana, a partir del 2010 data en què s’espera obrir a totes les ciutats del món la possibilitat de esdevenir per un any capital de la sardana.

El rumor ha generat molta polèmica entre les colles i cobles existents, per uns es tracta d’una usurpació i d’una puntada de peu a la tradició, pels altres es tracta d’una oportunitat de viatjar i de donar a conèixer el món de la sardana a tot arreu. De fet és habitual la celebració d’aplecs com el celebrat aquest any a Frankfurt coincidint amb la Fira del Llibre, on la cultura catalana era la convidada, i que va ser organitzat per Santa Coloma de Gramenet, l’actual ciutat pubilla, que ha manifestat estar certament a favor d’incloure a qualsevol ciutat on es ballin sardanes, sense importar-ne la nacionalitat. L’alcaldessa de Palamós, ciutat pubilla 2004, s’ha declarat horroritzada en saber que es podrien admetre colles extremenyes o fins i tot madrilenyes. El president de la Federació Sardanista de Catalunya ha qualificat les declaracions d’impresentables i "pel bé de tothom" (sic) li ha exigit una rectificació immediata.

1 comentario:

David dijo...

Sento desmentir el peu de foto però la imatge correspon al concurs vàlid pel Campionat de Catalunya de Tarragona de fa ja uns quants anys. I la colla de vermell en primer terme que està ballant és la colla Maig.