viernes, 14 de diciembre de 2007

APAREIX UN PICASSO INÈDIT

La troballa conmociona Granollers

Josep Antoni Skywalker, enviat especial
- La tela va ser trobada ara fa tres mesos a la bodega d’una casa senyorial mentre la seva mestressa, Cristina F, efectuava les tasques de neteja pròpies del seu sexe.

Examinada per diversos experts (la tela) per determinar-ne el seu orígen, la conclusió ha estat unànime: es tracta d’un Picasso pintat l’any 1940, si bé està sense signar.

Batejat encertadament com "La barjaula bicèfala de la plaça de l’Oli" (en anglès: "Two-headed professional of love at Oil Square") s’especula que aquesta obra mestra podria ser un estudi previ que va fer servir l’autor per preparar el "Retrat de Dora Marr".

Aquest quadre es portarà a subhasta el mes que ve a la famosa sala Sotheby’s de Nova York. El preu de sortida serà de 5.000 $, si bé es pot arribar a establir un nou rècord en el preu de venda d’obres d’art.

De totes maneres, l’Ajuntament de Granollers està pendent d’executar un embargament sobre la finca per impagament de l’IBI i obstrucció del tràfic aeri, per la qual cosa si els propietaris no poden fer front a la sanció administrativa el quadre es quedaria al Vallès Oriental i passaria a formar part del patrimoni artístic exposat a Catalunya.

No hay comentarios: