lunes, 23 de julio de 2007

UN PERIQUITO-ZOMBI ATERRORITZA TREMP

Berta M. Buret, enviada especial- Aureli Roigé, administrador de finques de Tremp, va portar el seu periquito Turú al veterinari ja que l’animaló no es movia però encara respirava. La sorpresa va ser gran quan de sobte l’ocell, exhibint una força descomunal, va arrencar-li un tros de nas al metge i després se’l va empassar gargamella avall.

Amb gran esforç els dos homens van conseguir reduir la bèstia. Més tard se li va practicar una anàlisi per determinar el possible origen de la seva conducta agressiva.

Els resultats han revelat la presència de tetrodotoxina (TTX) a la sang de Turú. Aquesta sustància és la que tradicionalment s’associa a les pràctiques de vudú que s’utilitzen per provocar l’efecte zombi en sers humans.

Podria tractar-se d'una venjança

Els Mossos d'Esquadra sospiten d’un veí de l’Aureli, Jean-Baptiste Fénélon, originari d’Haití. Segons sembla, aquest no estava d’acord en que l’Aureli li pugés la renda del pis que té llogat i hauria planejat venjar-se enverinant la seva mascota. En un moment de distracció hauria posat tetrodoxitina a la menjadora d’en Turú.

L’efecte de la droga no es coneixia en animals i els torna molt agressius. En Turú va aconseguir escapar de la clínica veterinària i ara volta per lo Pallars sense control. Ja ha atacat diversos periquitos i fins i tot s’ha identificat una gallina-zombi.

Si no se’l troba aviat, la plaga d’aus zombi pot esdeveni un greu problema de seguretat pública sobretot si l’enfermetat es transmet als humans.

No hay comentarios: