martes, 5 de febrero de 2008

UN TREN FANTASMA RECORRE LES VIES DEL CARRILET

Castell d’Aro – L’antic traçat del carrilet que unia Sant Feliu de Guíxols amb Cassà de la Selva, ampliat més tard fins a Girona y que deixà de funcionar el 1969 conserva encara un tren en funcionament: l’anomenat tren fantasma.

El traçat de la via, desmantellada a finals dels anys setanta, és utilitzat actualment com a via verda per al trànsit de vianants i bicicletes, especialment d’aquestes últimes. Sembla però que algunes nits hi ha un altre usuari de la via que fa molta por als habitants d’aquesta bonica zona de la Costa Brava.

Ja són vàries les persones que afirmen haver vist arribar una locomotora antiga amb un parell de vagons, sempre de matinada a les estacions de Llambilles i especialment a la zona on s’ubicava l’estació de Castell d’Aro. L’anomenat tren petit passa a gran velocitat, entre una densa fumarada i no s’atura, el tren porta passatgers que semblen sense vida, per la seva pal·lidesa i amb la mirada perduda cap endavant. La llegenda diu que algun cop el tren s’atura per recollir aquells que desitgen morir, perquè segons un recull de mites locals, qui puja al tren no en torna a baixar mai. Hi ha qui diu que si un passatger d’aquest tren et mira als ulls significa que moriràs al cap de poques hores atropellat per un ferrocarril, tramvia o similar.

Es creu que les nits del vint-i-nou de febrer i les nits dels solsticis són les preferides pel tren fantasma per aturar-se. L’ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha autoritzat un dispositiu especial de vigilància durant la propera nit d’aquest 29 de febrer per intentar esbrinar què hi ha del cert en tot això.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Noticia para catalanes. No entiendo ni papa.

Anónimo dijo...

Ejemm.... Y después los catalanes tenemos que aguantar vuestras noticias en castellano.... ¬_¬